Kayısı Çekirdeği



Kayısı çekirdeği özellikle kanser hastalıklarıyla mücadele etmekte büyük faydaları olan fakat kendisi küçük bir yiyecektir. Kayısı meyvesinin içinde bulunur. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kanser tedavisi olarak kayısı tohumlarının ilk kullanımı 1920'lere dayanmaktadır.

Ernst T. Krebs, Sr., kanserli insanlar için “önemli sonuçlar” elde etmek için kayısı çekirdeğinden çıkarılan yağları kullandığını iddia etti. Bununla birlikte, tedavi genel kullanım için çok toksik bulundu. Oğlu daha sonra 1950’lerde daha güvenli ve toksik olmayan bir formül buldu. Bu formül ayrıca kayısı çekirdeğinden elde edildi.



Kayısı hem meyve olarak hem kurusu olarak tüketilen doğal bir şifadır.Çekirdeği ise sindirim sistemimiz ve cildimiz için çok gerekli olan minareller vardır.Hem meyve olarak hem çekirdeği satışa sunulan kayısı ülke ekonomisine katkı sağlar

Yapılan araştırmalar sonucunda kayısı çekirdeği faydaları şöyle sıralanabilir



  • İçindeki B17 sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu, oluşmuş olanlarınsa genişlemesini engeller.
  • Bolca vitamin barındırması sayesinde kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki de yaratabiliyor.
  • Yüksek kan basıncını dengelemede yardımcı oluyor. Bu sayede yüksek tansiyonu olanlara destek oluyor.
  • Sivilcelerin hızla geçmesine destek oluyor.
  • İçeriğinde ki yüksek E vitamini cildi korur genç kalmasını sağlar.