Kuru İncir Ve Anadolu


 


İncir kültürü Anadolu’da insanlık tarihi kadar eski devrelere dayanan kültür meyveleri içinde, en eski gelişme tarihine sahip meyvelerden biridir. İncirin anavatanı Türkiye olup, buradan Suriye, Filistin ve daha sonra da Ortadoğu üzerinden Çin ve Hindistan’a yayılmıştır. İncirin özel döllenme ve kendine özgü kurutma şartları isteyen bir meyve olması yetiştiği bölgeleri sınırlı kılmaktadır. İncir, her ne kadar subtropik bir meyve olsa da geniş ekolojik uyum kabiliyeti nedeniyle yurdumuzun tüm sahil kuşağında ticari olarak yetiştirilmekte olup, kuru ve taze incir üretim amacı ile Büyük ve Küçük Menderes havzalarında belirgin bir yoğunlaşma görülmektedir.


 


İncir çabuk çürüyen bir meyve olduğundan kurutularak doğru koşullarda saklandığında uzun süre tüketilebilir durumda kaldığı gibi vitamin içeriğini de korur.

İçeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde kalp damar hastalıkları, sindirim sistemi problemleri, cildi beslemesi gibi hastalıklara karşı da etkisi bulunan kuru incirin destekleyici ve koruyucu özellikleri vardır

Yapılan araştırmalar sonucunda Kuru incirin faydaları şöyle sıralanabilir



  • Kabızlık ve Sindirim Sorunlarına İyi Gelir
  • İskelet Sisteminizi Güçlendirir.
  • Kalp ve Damar Hastalıklarının Düşmanı
  • Fazla Kolesterole Karşı Kuru İncir Yiyin.
  • Şeker hastalığına iyi gelir
  • Hücrelerin Yenilenmesini Sağlar
  • Kanserli Hücrelerle de Savaşır