Hunnap
Hünnap meyvesinin birçok faydaları vardır. Zorlu hava koşullarına ve kendisine zarar verebilecek böceklere karşı dayanıklı olduğu söylenebilir. Bu sebeple toprak kayması ile mücadele çalışmalarında kullanılır. Hünnap ağacı, meyvelerinin yanı sıra dalları ve kabuklarıyla da geleneksel tıpta kullanılmış bir bitkidir..
Hünnap ağacı, nisan başından mayıs sonuna kadar sarı renkte çiçekler açar. Meyvesi iğdeye benzer, koyu kırmızı rengindedir. Meyvesini ilk defa yiyenler tadını elmaya benzetir. İşte hünnap meyvesinin faydaları
Yapılan araştırmalar sonucunda hunnapın faydaları şöyle sıralanabilir
- • Düşük kalorili bir meyve olduğu aynı zamanda da enerji verdiği için kilo verme konusunda yardımcı oluyor, özellikle spor yapanlara önemli bir destek veriyor.
- Hünnap, içinde bulunan ve niyasin olarak da bilinen B3 vitamini sayesinde kan dolaşımının düzenli bir şekilde devam etmesini sağlıyor..
- Yine B3 vitamininin etkisiyle hünnap, sinir sistemi fonksiyonlarının da sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine katkıda bulunuyor.
- Güçlü antioksidan özelliği nedeniyle bu minicik meyve, karaciğer rahatsızlıklarından çeşitli kanser türlerine kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkilerde bulunuyor.
- Hünnap meyvesinin antioksidan özelliği, cilt sağlığını koruma ve cildi güzelleştirme konusunda da önemli katkılar sağlıyor.
- İçindeki kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik ve kas gelişiminde önemli bir rol üstleniyor.