Fındık ve Faydaları.
Fındık ülkemizde Karadeniz Bölgesi‘nde yetişmektedir. Fındığın faydaları oldukça fazladır. Yıllardır günde bir avuç fındığın faydaları anlatılmaktadır. Günde bir avuç fındık proteini karşılamaktadır. Çocukların düzenli şekilde fındık tüketimi vücut gelişimini desteklemektedir. Yorgun bedenleri zinde tutarak enerji verir. Bazı hastalıklardan sebep oluşan yaraların hızlı iyileşmesine ve kapanmasına yardımcı olur. Fındıktan elde edilen yağı ise böbrekhastalarının tedavisinde kullanılmaktadır. Böbreklerde oluşan kum ve taşların hızlı ve sancısız şekilde düşürülmesini sağlamaktadır.
Kalp damar hastalarının sağlığını korumaktadır. Yüksek tansiyon hastalarının fındık tüketmesi gerekmektedir. İçeriğindekiE, A, C vitaminleri erken yaşlanmayı engellemektedir. Kalp krizi riskini azaltmaktadır. Cildi güzelleştirerek sağlık vermektedir. Ciltteki kırışıklıkları ve çizgileri engellemektedir. Fındık saç üzerinde de etkilidir. Fındık kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Kanser hastalığına da etkileri bulunmaktadır. Fındık kasların daha iyi çalışmasını ve güçlenmesini de sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini koruyarak, stresle mücadeleyi sağlar. Sindirim sistemini koruyarak düzene koymaktadır. Fındık doğurganlığı da artırmaktadır. .
Yapılan araştırmalar sonucunda Fındığın faydaları şöyle sıralanabilir
- Magnezyum, çinko, potasyum, demir ve kalsiyum açısından zengin bir içeriğe sahip olan fındık, E ve B vitaminleri.
- Zihinsel ve fiziksel yorgunlukları giderir. Kalp ve damar sağlığına fayda sağlar.
- Ceviz ve badem gibi kalp ritmini düzenler, kolesterolü düşürür..
- Düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp krizi riskini azaltır.
- Sağlıklı kemik gelişimini destekler, anemi tedavisine yardımcı olur.
- Hamilelik döneminde tüketilen fındık, annenin mineral gereksinimi karşılar.
- Varislere iyi gelir, cildi güzelleştirir.