Keten tohumu



Keten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir besindir. İnsan vücudu üzerinde onarıcı bir etkiye sahip olan keten tohumu içinde yer alan linamarin, protein ve sabit yağlar ile Omega 3 yağı olarak kullanılabiliyor. Alternatif tıp ürünleri arasında yer alan bu tohumun vücuda sayısız faydası bulunuyor.



Hem sıvı hem de katı halde tüketilebilen keten tohumu, mucizevi besinler sıralamasında başı çekiyor. Özellikle tok tutması nedeniyle uzmanlar tarafından da önerilen keten tohumu, her ne kadar yeni keşfedilse de arkeolojik çalışmalar Mezopotamya da 7 bin yıl önce keten tarımı yapıldığını, Mısırda mezar odalarında yiyecek olarak keten konulduğunu, mezar odalarında ketenin işleyişini anlatan resimler olduğunu gösteriyor..

Yapılan araştırmalar sonucunda keten tohumunun faydaları şöyle sıralanabilir



  • Bağırsaklardaki çürümeyi, sancı ve iltihaplanmayı engeller.
  • Kan damarları için faydalıdır.
  • Cildi kurumaktan korur. (omega 3 yağ asidi içeriğinden dolayı)
  • Eklemlerdeki sorunların giderilmesinde yardımcı olur.
  • Göğüs ve kolon kanserlerine yakalanma riskini azaltır.